HOME

OPLEIDING

TARIEVEN AUTO

TARIEVEN MOTOR

OVER ONS

CONTACT

Achtergrond

OPLEIDING

Autorijlessen

Onze rijopleidingen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht of je al rijervaring hebt of niet. Als je net begint bouw je samen met je instructeur je verkeersinzicht steeds verder op tijdens je rijlessen. Je behandelt de beheersing van het voertuig, de verschillende situaties waar je in terecht komt, het gedrag van je medeweggebruikers. Voor de gevorderde leerling die de auto goed onder controle heeft werken we vooral aan je kijktechniek, bijzondere verrichtingen, kruisingen en andere verkeerssituaties.

Faalangst

Wij werken met instructeurs die gespecialiseerd zijn in het omgaan met leerlingen die last hebben van faalangst. Zij kijken naar de bron van die angst en zullen samen met jou proberen om je zoveel vertrouwen te geven in je eigen rijden, zodat je tijdens je examen het minst merkt van de zenuwen. Het belangrijkste om te weten is dat fouten maken tijdens je lessen of zelfs op je examen helemaal niet erg is. Iedereen maakt fouten. Niemand verwacht van je dat je in één keer alles goed doet. Tijdens je opleiding zal je instructeur je hier ook steeds weer op wijzen.

2toDrive

Op 1 november 2011 is 2toDrive gestart. Dit houdt in dat je al vanaf je 16,5 jaar rijlessen mag gaan volgen, en je theorie-examen mag doen als je 16 jaar bent. Zodra je 17 jaar bent geworden, mag je praktijkexamen doen. Als je dan geslaagd bent voor je rijbewijs, moet je totdat je 18 jaar bent geworden alleen rijden onder begeleiding van een zelf opgegeven begeleider. Je mag hiervoor maximaal 5 begeleiders opgeven. Meer informatie kan je vinden op de website van 2toDrive.

Opfriscursus

Heb je lang niet gereden en vertrouw je jezelf niet meer achter het stuur? Neem dan een opfriscursus! In deze cursus nemen we de basis door en alleen de onderdelen waar je moeite mee hebt. Dit kan een specifiek onderdeel van het autorijden zijn, bijvoorbeeld rijden op de snelweg of juist in de stad, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Samen zorgen wij ervoor dat je het autorijden snel weer helemaal in de vingers hebt en met een veilig gevoel de weg op kan.

Motorrijlessen

Sinds juni 2023 kan je bij Picco Bello ook motorijlessen volgen. Onze instructeurs kennen de motor van binnen en van buiten en helpen jou om veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan. Zo besteed je de eerste lessen aan voertuigbeheersing waarin de focus ligt op het vertrouwd worden met en het controleren van de motorfiets. Als je dat examen hebt gehaald, wordt de aandacht verlegd naar je verkeersdeelname. Omdat je op de motor extra kwetsbaar bent, is het nog belangrijker om veilig, verantwoordelijk en voorspelbaar te rijden. Hoe je dit doet wordt tijdens de lessen aan je uitgelegd.

Regels motorrijbewijs

Welk motorrijbewijs je nodig hebt, ligt aan het vermogen en het soort voertuig.

Soort voertuig Vermogen Rijbewijs
Lichte motor 125cc en maximaal 11 kW A1
Middelzware motor Maximaal 35 kW A2
Zware motor Onbeperkt vermogen A

Gemotoriseerde driewieler

Voor gemotoriseerde driewielers heb je een A rijbewijs nodig, tenzij het voertuig een vermogen heeft van maximaal 15 kW. In dat geval is het rijbewijs A1 ook voldoende.

Vanaf welke leeftijd mag je beginnen?

Voor de lichte motor (A1) mag je vanaf 17 jaar beginnen met rijlessen. Voor de middelzware motor (A2) kan dat vanaf 19 jaar, mits je een A1 rijbewijs hebt. Anders kan dat vanaf 20 jaar. Voor de zware motor (A) kan je beginnen met rijlessen vanaf 21 jaar.

Hoeveel lessen je nodig hebt, verschilt per leerling. De instructeurs van Picco Bello maken een inschatting van hoe lang jij ongeveer nodig zal hebben.

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van noodzakelijke cookies.